Ouwehands Parkeren

parkeren

In het nieuws: op het industrieterrein Remmerden, dat hoort bij het plaatsje Rhenen, zijn tijdelijk 1400 extra parkeerplekken gecreëerd.  Dit om de drukte rondom de pandaberen aan te kunnen. Die extra parkeerplaats is zo’n 2 kilometer verwijderd van de dierentuin. Dus er zullen pendelbussen moeten worden ingezet.

Ook naast het dierenpark bevinden zich 2 parkeerterreinen. Kosten parkeren: 7 euro. Parkeren is voor eigen risico. De meeste dagen is er voldoende ruimte om iedereen een parkeerpek te geven. Maar sommige dagen zullen een stuk drukker zijn.
Dat zijn de dagen dat jij op bezoek komt. Ja, zo werkt dat. Dan – als P1 en P2 vol is geparkeerd – wordt je doorgestuurd naar een parkeerplaats op het industrieterrein van Rhenen. Die is wel een eind verder weg van de dierentuin, maar zodra je die schattige pinguïns ziet of de norse gezichtjes van de gorilla’s dan maakt dat je dag weer helemaal goed.

En als je de twee reuzenpanda’s een poot mag schudden die vanaf mei in Pandasia zullen bivakkeren dan ben je desnoods bereidt om 100 kilometer verderop je auto te parkeren. Of je kan natuurlijk ook met het openbaar vervoer komen.

Zeker als die Chinese bamboopanda’s zijn gearriveerd in Rhenen wordt er een extra drukte voorspeld. Maximaal worden 10.000 bezoekers toegelaten, online je ticket kopen is daarom verplicht.

Waarschijnlijk wordt aan de dieren gevraagd om voortaan met het openbaar vervoer te komen. Aan mensen ook. De trein stopt in Rhenen en is daarna iets van 1 kilometer lopen naar Ouwehands dierenpark.

Derde parkeerterrein

Een derde parkeerterrein komt misschien aan de zuidzijde van de Rijn, bij Kesteren, om weerstand te kunnen bieden aan de drukte rondom de Grebbeberg. Vooral in het weekeinde is het door dagjesmensen die het Ouwehands dierenpark willen bezoeken een flinke beproeving om een plekje te vinden. Update: er is nog niets definitiefs besloten. Eerder was Wageningen als uitvalbasis voor parkeerders uitgevallen, omdat de gemeente er niet mee accord ging.

Parkeerkosten

Parkeerkosten zijn 7 euro en dan mag je de godganse dag op de parkeerplaats blijven staan. Abonnementshouders doen het voor de helft: 3,50 per dag, op vertoon uiteraard van hun abonnementenpas.

Parkeerabonnement

Ja, stel dat het parkeren je zo goed is bevalen dan kan je een parkeerabonnement voor € 21,50 afsluiten. Ja, zo goedkoop. Je kan daarvoor 1 jaar lang overdag parkeren. Die koop je bij een daarvoor speciaal ingerichte abonnementenkassa van de dierentuin. Alleen aan te schaffen samen met het tonen van je jaarabonnement.Abonnementhouders hebben overigens geen recht op een parkeerplaats, wel om een hoop stennis te schoppen als ze geen plekje kunt vinden terwijl ze toch echt een abonnement heben!

Waar parkeerkaart kopen

Bezoekers van Ouwehands dierenpark kunnen voor de dichtstbijzijnde parkeerterrein (P1) een parkeerkaart kopen aan de kassa van de dierentuin. Op de verder westelijk gelegen parkeerplaats betaal je aan iemand die met een geel hesje rondloopt voordat je naar je parkeerplek tuft. Ik loop er zelf ook wel eens rond in mijn gele jack en ik moet zeggen, het verdiend lekker.

De parkeerkaart is, anders dan toegangskaarten, niet online te koop.