Pandasia

Panda bear with bamboo. Vector illustration.

Pandasia is het speciaal voor de pandaberen gebouwd en heeft duidelijke Chinese invloeden. De delegatie van Chinezen die eerder naar het pandaverblijf waren komen kijken om het te keuren waren zeer onder de indruk. Volgens een aanwezige journalist lijkt het gebouw wel erg veel op een Chinees restaurant.Wat eerder gebeurde: Ouwehands dierenpark heeft een artist’s impression gepubliceerd van Pandasia. En zoals te verwachten was wordt het volledig in Chinese stijl gebouwd. De 2 reuzenpanda’s Wu Wen (mevrouw) en Xing Ya (meneer) komen uit China dus dan zullen ze zich wel het beste thuis voelen in deze bouwstijl.

Valt me nog mee dat ze het verblijf niet nr. 24 hebben genoemd.Het gebouw bestaat uit 2 delen dat met een brug met elkaar verbonden is. Op dit moment worden de dak- en gevelconstructies van ‘Pandasia’ in China in elkaar gezet. Die krijgen een ‘authentieke kleurstelling’. De dakpannen worden met de hand gemaakt zoals de traditie dat in het Aziatische land het voorschrijft.

Slaapkamers voor panda’s

Het onderkomen krijgt meerdere slaapkamers, omdat de panda’s waarschijnlijk geregeld gasten op bezoek krijgen. Daarnaast is er al rekening gehouden met gezinsuitbreiding: er is al een kraamkamer klaargemaakt voor het toekomstige kroost van de twee knuffelberen. Verder een koelcel voor bamboo, het eten van de panda’s en er komt een restaurant bij.

Die zal waarschijnlijk niet voor de panda’s zelf zijn, maar voor de hongerige dagjesmensen die niet met bamboo overweg kunnen. Natuurlijk komt er ook een aparte pandashop waar medewerkers in pandakleren je te woord zullen staan. Geheel in Chinese stijl uiteraard.

En dan maar hopen dat de twee pandaberen Wu Wen en Xing Ya het daar leuk zullen vinden. Vanaf het mei 2017 zal dit voor de komende jaren hun nieuwe thuis zijn. Ze zullen maximaal 15 jaar in Ouwehands dierenpark blijven.Home